AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 16.05.2018. | objavio Plusonline

0

Grupa učenika niške Bogoslovije posetila Pirot i okolinu

U nedelju 13. maja naš grad je posetila grupa učenika Bogoslovije Sv. Kirila i Metodija iz Nia. Prema rečima Ðorđa Stevanovića budućeg sveštenika, studenta i bivšeg učenika ove Bogoslovije djaci su došli u pratnji dvojice profesora Aleksandra Glišovića i Predraga Vladisavljevića. Ne krijući zadovoljstvo Djordje je rekao da je Aleksandar iz Pirota. Da ga to čini radostnim i da je velika čast što je svoje djake doveo u Pirot. Bogoslovi su pevali na liturgiji u Pazarskoj crkvi na veliko oduševljenje naroda. Nakon toga posetili su Hram u Tijabari. Tu ih dočekao Djordje i objasnio učenicima istorijske činjenice vezane za hram. Đake je pozdravio i starešina hrama Otac Žarko Dimić prigodnom besedom gde je poučio djake kako treba da slušaju profesore i poželeo da opet posete Pirot.

Nakon skromnog posluženja i druženja učenici predvodjeni svojim profesorima posetili su Temački manastir i Crkvu u selu Temska, manastire u Sukovu i Poganovu i Crkvu u selu Staničenje.Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline