Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 30.10.2018. | objavio Plusonline

0

Erazmus povelja studentima i profesorima Visoke škole u Pirotu otvara brojne mogućnosti

Prošle nedelje Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu dobila je Erazmus povelju s obzirom da je Evropska komisija, kao jedan od izvršnih organa Evropske Unije, prepoznala kvalitet obrazovnog rada i studijskih programa Visoke škole u Pirotu.

Tim povodom danas smo razgovarali sa direktorkom škole, dr Emilijom Popović.

Ona je u izjavi za Plus onlajn objasnila da je Erazmus povelja u stvari priznanje Evropske komisije gde je Visoka škola u Pirotu stavljena ravnopravno uz sve srodne škole u Evropskoj uniji. Na taj način, prema rečima direktorke Popović, studenti će moći na polovini svog studiranja da nastave školovanje u bilo kojoj školi u EU koja je u programu, a to važi i za profesore koji će moći da razmenjuju svoja znanja sa profesorima iz drugih škola u Evropi.

Emilija Popović je dodala da su paralelno sa aplikacijom za Erazmus povelju konkurisali i projektom „Karijerno planiranje i celoživotno učenje“ koji je uspešno prošao i u narednom periodu očekuju njegovu realizaciju gde su partneri sa još nekoliko škola u Evropi.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline