Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.10.2015. | objavio Plusonline

0

Elena Vasić i Boban Tolić: Rimski bedem daje novu vrednost izuzetnom ambijentu u parku VIDEO

Svratili smo danas ponovo u park kod Gradića. Naravno ne samo zbog prijatnog osećanja i raspoloženja dok se nalazimo u ovom prostoru, već i zbog novih detalja koje smo tamo videli. Rimski bedem je pri kraju. ,,Rimljani ,, su bili vredni i uspeli da završe ,,izgradnju,,!!!

Pre nego što čujete šta je o ovim radovima rekao Boban Tolić, direktor Komunalca, evo prilike da citiramo izjavu prve dame Zavoda za zaštitu spomenika, direktorke, inače, to ne propuštamo uvek da kažermo, naše, rodjene Piroćanke, Elene  Vasić Petrović

–         U Pirotu se privode kraju radovi na konzervaciji rimskog bedema koji se nalazi u okviru pirotske tvrdjave . Investitor je JP Komunalac, Zavod  za zaštitu spomenika bio je nadzor na ovim radovima . Moji saradnici rekli su mi da se sve odvijalo prema Projektu . U toku narednih nekoliko dana sve će biti gotovo i rimski bedem , zajedno sa parkom , biće prezentovan javnosti, rekla je zadovoljna saradnjom sa lokalnom samoupravom, Direkcijom i Komunalcem , Elena Vasić Petrović, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika.

 I na kraju evo šta kažu domaćini, investitori. Boban Tolić, direktor Komuinalca , zadovoljan je što će se zidine uklopiti u ambijent. Uostalom mnogo toga u parku projektovano je i gradjeno da bi se uklopilo u prostor rimskog grada.


Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑