AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.02.2018. | objavio Plusonline

0

Dušan Mijuk: Radi se predano, planovi se ostvaruju, kilometara sve više, tuneli, mostovi dobijaju formu! Uskoro će Koridor Istok ulepšati pirotsku kotlinu!

     Dušana Mijuka, šefa  Projekta Istok na Koridoru 10, izuzetno prijatnog, predusretljivog, poslovno sposobnog čoveka, sam sreo 30.oktobra 2014. godine kada sam prvi put ušao u tunel Sarlah. Mijuk mi je, na stručan i  izuzetno jasan način, objašnjavao trenutne radove u tunelu i sve ono što sledi . Tada sam saznao i podatke da je leva strana tunela, ili cev, kako je zovu,  gledano od Niša, dugačka  465 metara. Iskop  leve tunelske cevi počeo je 15. januara 2017. godine. Leva strana tunela probijena je 8. avgusta. Desna strana tunela  dugačka je 478 metara. Radovi na desnoj cevi počeli su sredinom februara.

Dušan Mijuk i naš reporter Nenad Paunović

 Kako vreme donosi promene kada se predano radi, pokazaće vam dva naša video materijala. Prvi je uradjen tada,  30.oktobra 2014.

    Drugi put smo kroz tunel prošli 15. januara ove godine.


 Toliko o prošlom i vremenu sada.

  Od  tada do danas, sa Dušanom Mijukom smo pratili radove na Koridoru, bio je uvek spreman, bez obzira na vreme da budemo na terenu i naše posetioce Portala i slušaoce  Radija obaveštavamo o toku radova.

  Poslednji put smo razgovarali krajem  decembra . Vreme se polako menjalo i to je veoma često usporavalo radove. Za Novu godinu i posle toga, vremenski uslovi ponovo su omogućili da radnici Aktora i njihovi podizvodjači krenu punom snagom!  Radilo se na više pozicija. Kod tunela Sarlah i Sopot, kod Dimitrovgrada, na alternativnom putu. Kada smo prvi put tih dana snimali, asfaltirao se prvi sloj.

  Pre neki dan, koristeći lepo vreme, ponovo sam spojio lepo i korisno. Šetnja do kraja Tigar tajersa asfaltnim alternativnim pravcem i prilika da snimim nastavak radova. Radio se drugi sloj. Debljina baš zavidna. Poštena rabota, sigurno!


    Danas u zakazano vreme, u 11,30 ponovo smo na ,,naš način,, kombinacija telefon – kamera, razgovarali sa  Dušanom Mijukom. Bio je to pravi raport svih aktivnosti na Koridoru 10 ovde u našem kraju.

    Ovo je priča o radovima na Koridoru 10. Priča o  evropskom putu o kojem smo nekada samo mogli da sanjamo.  Iz dana u dan,  snovi  sve brže postaju   stvarnost. Ne za dugo do i Niša i nadalje, do Dimitrovgrada i nadalje, putovaćemo, bezbedno, brže i udobnije. U snove, kada se veruje, otsdv aruju se. Ovo je jedan od primera!

  

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline