AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.07.2018. | objavio Plusonline

0

Dunja Činče premijerno izvela monodramu “Ubavilo ili crnilo”

Sinoć je u Sali Narodnog pozorišta Pirot premijerno izvedena monodrama „Ubavilo ili crnilo“. Tekst za ovu monodramu napisala je spisateljica Nataša Panić, reditelj je David Alić, a uloga Kate u ovoj mondrami poverena je glumici Dušici Jonić, našoj Dunji Činče.

Po završetku predstave Dušica Jonić je istakla da je imala veću tremu nego što je to normalno, s obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo. Kata, koju je tumačila, prema njenim rečima uspeva kao Dunja Činče, šta god se desi samo napred.

Reditelj David Alić kaže da je prvi put radio monodramu i zaključuje da je mnogo teško jer je tekst koji su obrađivali prozni, a ne dramski. Alić je ovom prilikom rekao i da je kroz saradnju sa Dunjom mnogo toga naučio od nje.  

Tekstopisac Nataša Panić je, kako je rekla, još jednom doživela Katu kroz Dunju i oduševljena je kako je Dunja iznela njen lik. Nataša Panić se zahvalila i Dunji i reditelju i istakla da očekuje da će grad voleti tu monodramu.

Tagovi: , , , , ,



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑