Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 25.08.2016. | objavio Plusonline

0

Dr Radovan Ilić : Dom zdravlja postaje savremena zdravstvena ustanova zahvaljujući razumevanju Gradske uprave i donatora. Kadrovske i druge probleme nastojimo da rešavamo… Od nas malo zavisi!!!VIDEO

Nedavno smo razgovarali sa  Dr Radovanom Ilićem, direktorom Doma zdravlja. Povod,  skup pedijatara . Medjutim, bila je to prilika, kako smo rekli, da u kontinuitetu pratimo rad ove veoma značajne institucije. Dr Ilić, rekao je da je za Dom zdravlja dobro da se češće govori o aktivnostima ove ustanove.

S obzirom da su Bolnica i Dom zdravlja u poslednje vreme, zahvaljujući razumevanju Gradske uprave  i  donatora, naravno, ali i angažovanju menadžmenta, dobili značajnu opremu, to smo Dr Radovana Ilića pitali o trenutnoj opremljenosti  ali i o tome  šta je Domu zdravlja neophodno u narednom periodu.

Poznato je da , s obzirom na zabranu zapošljavanja, kadrovskih  problema, inače,   ima u svim  javnim preduzećima i ustanovama, ista situacija je i u pirotskoj Bolnici i Domu zdravlja . Dr Radovan Ilić kaže da se problemi nekako rešavaju zahvaljujući i razumevanju Gradske uprave , ali da su zapošljavanja neophodna. Pogotovu kada su specijalisti u pitanju.

Dom zdravlja u koordinaciji sa Opštom bolnicom, realizuje veoma značajnu akciju skrininga , kao mere prevencije . Ocena je da problema, pored ostalog , ima i zbog nedovoljne svesti žena da dolaze na preglede.

I na kraju, s obzirom da je ranije bilo mnogo problema u stomatologiji, pitali smo da li je i dalje tako ili su pronadjena rešenja za stomatologe.


Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline