AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.11.2018. | objavio Plusonline

0

Dr Marina Manić: Karakterističan period za respiratorne virusne infekcije i oboljenja slična gripu

U ambulantama Doma zdravlja ovih dana najčešće se javljaju pacijenti sa respiratornim virusnim infekcijama, infekcijama sličnim gripu i crevnim virusnim infekcijama, kaže za Plus onlajn dr Marina Manić, PR Doma zdravlja.

Zbog vremena često se pacijenti žale na glavobolje i varijacije pritiska, što je karakteristično za ovo doba godine, objašnjava dr Manić. Kada su u pitanju virusne infekcije dr Manić savetuje da se virusi ne leče antibiotikom i da bi pacijenti trebalo da u tom slučaju piju tople napitke, uzimaju vitamine i lekove za olakšavanje simptoma prehlade i za snižavanje temperature. Ukoliko se stanje pogorša onda se javiti lekaru.

Ovom prilikom dr Marina Manić je istakla da povremeno dolazi i do tehničkih problema u radu, do zastoja kompjutera, pa lekari imaju problem prilikom zakazivanja kod specijaliste. Dr Manić kaže da se najčešće specijalistički pregledi zakazuju od 5. do 10. u mesecu i apeluje na pacijente da ne dolaze u tom periodu bez preke potrebe.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline