Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 15.04.2016. | objavio Plusonline

0

Dr Goran Petrović i Dr Radovan Ilić: Mi smo u IZIS pilot projektu. Biće efikasan za pacijente, pružiće bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Značajan posao završavaće izabrani lekar!

Ovaj sistem, kao pilot projekat zaživeo najpre u Istočnoj Srbiji, a u pirotskom okrugu od 28. marta.  Direktori zdravstvenih ustanova u Pirotu, procenili su da je neophodno da pacijentima objasne detalje novog  Integrisanog informacionog  sistema .(IZIS) Zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji više neće postojati,  jer će za pacijente to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja.

Zahvaljujući novom integrisanom informacionom zdravstvenom sistemu „Moj doktor“, izabrani lekar zakazivaće termin kod specijaliste ili preglede na ultrazvuku, magnetnoj rezonanci, skeneru, mamografu…

Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice  Pirot i Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot danas su na konferenciji za novinare objasnili novi sistem i pokazali video prezentaciju novog sistema zdravstnene zaštite. Dr Goran Petrović, direktor Bolnice, rekao je da je u toku uhodavanje sa novim sistemom i da očekuje razumevanje pacijenata i zdravstvenog osoblja.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja rekao je u uvodu da su pirotska Bolnica i Dom zdravlja odavno uveli informacioni sistem  i to medju prvima u Srbiji . Ovaj sistem kod nas funkcioniše i pre 28. marta , naravno u nekim fazama rada.

 Direktorima smo postavili praktično pitanje za koje smo smatrali da će razumeti pacijenti, s obzirom da je početak novog načina rada.

OVDE možete pogledati video aplikaciju Integracija  IZIS  i heliant Health-informacionog sistema. Sekundarna i tercijarna zaštita.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline