Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 21.07.2016. | objavio Plusonline

0

Dom zdravlja u Dimitrovgradu, savremena zdravstvena ustanova!VIDEO

Jučerašnji dan u Dimitrovgradu, iskoristili smo da obidjemo Dom zdravlja i razgovaramo sa dr Robertom Petrovom, specijalistom pedijatrom i direktorom ove zdravstvene ustanove.  Prema svemu što smo videli, zaista smo se uverili u ocene, da se radi o jednoj od izuzetno dobro organizovanih  zdravstvenih ustanova ovakvog tipa.

 Na početku razgovora, znajući da je još u vreme ranijeg direktora uradjen projekat energetske efikasnosti, razgovor smo upravo počeli time. Osim ovog projekta, saznali smo da ih ima još. Da su neki završeni, drugi su u toku, a treći očekuju realizaciju. 

Dr Robert  Petrov  najavio je još jednu donaciju od japanske ambasade. S obzirom na migrantsku krizu, Dom zdravlja u Dimitrovgradu je u situaciji da mora da reaguje i u slučajevima kada je migrantima potrebna pomoć. U tom cilju će uskoro stići još jedna donacija

Dom zdravlja u Dimitrovgradu je prava ,,Bolnica u malom,, ! Rade skoro sve medicinske službe. Saradnja sa lokalnom samoupravom je veoma dobra.

 Veliki problem svih zdravstvenih ustanova u Srbiji je nedostatak kadrova zbog zabrane zapošljavanja. U Dimitrovgradu ovaj problem nije izražen u velikoj meri.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline