Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 15.04.2013. | objavio Plusonline

0

Dobri rezultati tradicija pirotskih gimnazijalaca

Na okružnom takmičenju iz istoije, koje je proteklog vikenda održano u Gimnaziji, devetoro učenika plasiralo se na Republičko takmičenje. Mentori učenika su profesori istroije Stevica Veljković i Vladica Tošić. Na Državnom takmičenju iz fizike, koje je proteklog vikenda održano u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu,  ekipa učenika Gimnazije Pirot, prema rečima direktora Bratislava Krstića, zabeležila je značajne rezultate.

– Nikola Stojanov, učenik četvrtog razreda, dobio je pohvalu, Luka Popović, učenik prvog razreda, treću nagradu, dok je Dalibor Veljković, učenik četvrtog razreda dobio drugu nagradu i poziv da učestvuje na Srpskoj fizičkoj olimpijadi koja će biti  održana 18. i 19. maja.  Mentori nagrađenih učenika su profesori Nina Jovanović i Dragiša Nikolić. Učenici Gimnazije redovno beleže dobre rezultate. Očekuju nas republička takmičenja iz stranih jezika i iz srpskog jezika, zatim književna olimpijada kao i okružno takmičenje iz hemije – kaže Krstić.

Kada je reč o predstojećem planu upisa Krstić kaže  da do kraja nedelje očekuje rezultate. 

-Do kraja nedelje očekujem da bude objavljen konkurs. Mi smo na vreme uputili  molbe nadležnom ministarstvu, školskoj upravi ali još uvek nema odgovora. Imamo jake argumente i nadam se da će i ovi rezultati uticati na odluku. Ako se u konkursu pojave četiri odeljenja mi ćemo reagovati opet – kaže Krstić.

Tagovi: , ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline