AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 10.07.2018. | objavio Plusonline

0

Dobar utisak pirotskih fudbalerki u Plovdivu, ŽFK Jedinstvo četvrto na „Paldin Kupu 2018“

Na prvom Međunarodnom truniru , održanom od 6. do 8. jula, u gradu na severo-istoku susedne zemlje, ŽFK Zemun je ubedljivo osvojio pobednički pehar u konkurenciji pet klubova, iz četiri balkanske zemlje. Pored njih iz Srbije, učestvovao je i ŽFK Jedinstvo 2014 iz Pirota, Mladost iz Podgorice, AEL iz Larise ( Grčka) i domaći prvoligaš, Paldin iz Plovdiva.

   Igralo se na stadionu FK „ Botev“, svako protiv svakog, a Piroćanke su zabeležile dva remija ( Mladost 1:1 i Paldin 2:2), i dva poraza ( AEL 1:3 i Zemun 1:3), i osvojile četvrto mesto.

    Na svečanom proglašenju, organizator je nagradio najbolje igračice iz svake ekipe. Tako je iz Zemuna, za najbolju proglašena kapiten, Lana Čolić, iz Jedinstva 2014, Nina Vasov, iz AEL-a, Eva Panajotis, iz Mladosti, Jovana Vešović, i iz Paldina, Aleksandra Janeva. Dobile pehare, kao i svaka ekipa posebno, za učešće na turniru.

   Pored toga, sve fudbalerke (njih oko stotinu), kao i članovi klupskih ekspedicija, dobili su medalje i prigodne poklone, za uspomenu na ovu manifestaciju.

   Pirotske fudbalerke su ostavile dobar utisak, s obzirom da su ovog puta igrale protiv ekipa sa većim igračkim iskustvom na turnirima. U druženju sa  učesnicama, stekle su brojne prijatelje, ali najviše vremena provele su sa prvoplasiranim Zemunkama ( kao, na slici), sa kojima će, kako je istaknuto u oba tabora, biti nastavljena još veća saradnja, i ubuduće.

   Za ŽFK Jedinstvo 2014 su igrale: Dragana Kirov i Marija Georgiev ( golmani), Katarina Zlatanov, Ana i Anja Mladenov, Bojana Pejčić, Jovana Najdanović, Nina Vasov, kapiten), Jelena Arizanović, Anabela Ivković, Milica Popović (dala 3 gola), Maša Džunić, Anastasija Ćirić ( dala 2 gola), Danica Stamenović, Nađa Đorđević i Janja Zemljić.  

  Konačan redosled: Zemun 9, Paldin 7, AEL 3, Jedinstvo 2014 i Mladost, po 2 boda.

 Tekst: Sl.Jovanović

 Foto: Nada Jovanović

                                             

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑