AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 29.01.2019. | objavio Plusonline

0

Davor Štefanek posetio Pirot. U ovoj godini radiće se projekat za otvoreni bazen i više pažnje usmeriće se na školski sport!

Sportski savez Srbije i u 2019. godini nastavlja sa praksom obilaska teritorijalnih saveza.

Predsednik i generalni sekretar žele lično da se uvere sa stanjem na terenu i budu u toku sa dešavanjima u gradovima i opštinama Srbije. Prva stanica bila je Pirot.

Predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i savetnik Siniša Radanović održali su sastanak sa gradonačenikom Pirota Vladanom Vasićem. Grad Pirot će u 2019. godini izraditi neophodnu projektnu dokumentaciju za otvoreni bazen, koji će biti izgrađen odmah pored već postojećeg zatvorenog bazena i činiće jedinstveni kompleks.

Najavljeno je da će pažnja biti usmerena i na školski sport – škola „Mladost“ dobiće fiskulturnu salu, a dve osnovne škole su već rekonstruisane, dok je rekontrukcija Gimnazije u planu za ovu godinu.

Građani Pirota će, nakon realizacije projekta, moći da voze bicikl novim stazama, što u svrhe rekreacije, a samim tim i pomoći očuvanje životne sredine. Nakon razgovora obe strane su zaključile da je veoma bitno održavati dobru komunikaciju lokalne samouprave sa sportskim institucijama, pa će i sport na lokalu dobiti neophodnu pažnju.

Grad Pirot godinama unazad izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje kubova, ali i za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

*Foto i info: Aleksandar Ćirić, šef kabineta gradonačelnika Pirota

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline