AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 17.07.2017. | objavio Plusonline

0

Danica Gogov stigla 20. u brzom hodanju na Prvenstvu Evrope za mladje seniorke u Bidgošću u Poljskoj !!!

Danica Gogov, reprezentativka Srbije i članica Atletskog kluba Pirot, zauzela je 20. mesto u trci na 20 kilometara, u brzom hodanju, na Prvenstvu Evrope za mladje seniorke do 20 godina, u gradu Bidgošć u Poljskoj.

       Prvo mesto osvojila je Ruskinja  Afanasijeva u vremenu 1:31.15 , drugo  Marija Perez Španija  1.31.29, a treće . Litvanija 1.32.21/20.

      Od 23 takmičarke  koje su došle do cilja, Danica Gogov je kao dvadeseta postigla vreme 1:49:02. Diskvalifikovane su četiri atletičarke.

      Profesor dr Aleksandar Raković, selektor reprezentacije Srbije u brzom hodanju , rekao je da je plasman na prvnstvo Evrope za mladje seniorke uspeh, ali da se očekivalo nešto bolje vreme Danice Gogov.

–       Sigurno da je svaki plasma i učešće svakog  našeg sportiste na Prvenstvu Evrope uspeh za sebe. Na ovo takmičenje Starog kontinenta za mladje seniorke, Danica Gogov plasirala se ostvarivši razultat  koji je bio na granci norme . Norma je bila 1:48,00 . Prva ocena je da bi opravdanje za nastup bio, da je ponovila makar  normu  ili hodala malo brže od norme , što bi pokazalo da su treninzi za Bidgošć  popravili njenu formu. No, postoje sigurno neki dodatni razlozi koje ćemo saznati i analizirati kada se Danica Gogov i njen trener vrate sa takmičenja.

      Lično želim da zahvalim gradonačelniku Vladanu Vasiću i  Nenadu Djodjeviću direktoru Sportskog centra, za podšku koju pružaju ovom Klubu, jer je sve manje gradova u Srbiji gde ovaj sport i dalje ,,živi,, rekao je na kraju , u ekskluzivnoj izjavi za Naxi Plus radio i Portal Plus online, prof. dr Aleksandar Raković,  selektor reprezetacije Srbije u brzom hodanju.

foto:Predrag Krstović

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline