AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.02.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Danas je Svetski dan radija. Maja Rakovic: Radio ima važnu ulogu u životima svih nas

Svetski dan radija obeležava se danas širom sveta, a Srbija ovaj datum dočekuje sa 280 radio-stanica sa dozvolama za rad, podatak je REM-a.

Istraživanja slušanosti, koja su tokom prošle godine rađena u svetu, pokazala su da građani imaju poverenje u ovaj medij i da uprkos novim tehnologijama slušanost radija u Americi i zapadnoj Evropi raste. Kada je reč o našoj zemlji, predsednica jedinog Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic, koja je i vlasnica beogradskog Naxi radija izjavila je da naše radio-stanice spremno prihvataju sve ono što donose moderne tehnologije i savremeno doba, pa tako popularnost radija i u Srbiji raste.

 

“Svetski radijski formati, najsavremeniji softveri i moderna tehnika za emitovanje programa naša su sadašnjost. Srećna sam što svi prepoznaju potencijal radija i što je ovo medij koji ima mogućnost da raste još više”, kaže Maja Rakovic.

Ona podseća da  radio nije, kako se prognoziralo, ugrozila pojava televizije ili interneta, te je u tome njegova snaga.
“Istraživanja pokazuju da danas ljudi slušaju radio više nego ikada, zahvaljujući pametnim telefonima i brojnim striming aplikacijama. Kao predsednica reprezentativnog radijskog udruženja RAB Srbija uvek iskoristim priliku da ljudima i svim poslovnim saradnicima skrenem pažnju na to koliko važnu ulogu radio ima u našim životima  – uz radio se budimo, vozimo do posla i obično nastavljamo da ga slušamo u kancelariji ili u prostoru u kome radimo. Dakle, najproduktivniji deo dana, kada nam je mozak u najvećem naponu, provodimo uz radio. Znajući sve to, svi važni brendovi su shvatili da je biti prisutan na radiju od krucijalne važnosti za njihov opstanak na tržištu”, izjavila je predsednica RAB Srbija i na kraju poručila: “Rast radijske industrije kod nas, biće moguć sve dok na umu budemo imali naš čuveni slogan – Radio je prijatelj. O tome treba misliti i sada, kada nam u Srbiji sledi digitalizacija radija, što će biti novi i veliki izazov za sve nas.”

Svetski dan radija obeležava se danas jer je 1946. godine osnovan Radio Ujedinjenih nacija, a 2013. godine Generalna skupština UN formalno je usvojila UNESCO-vo proglašenje Svetskog dana radija.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline