Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.08.2014. | objavio Plusonline

0

Danas je Medjunarodni dan mladih

Brojnim manifestacijama danas će u Srbiji biti obeležen 12. avgust – Međunarodni dan mladih, koji se ove godine tematski obeležava otvaranjem pitanja u oblasti mentalnog zdravlja mladih i dostupnosti usluga u tom kontekstu, skretanjem pažnje na stigmatizaciju i diskriminaciju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovaće u Nišu svečanom uručivanju ugovora o finansiranju i sufinansiranju 20 omladinskih projekata, a zatim će se obratiti učesnicima panel diskusije “Briga o mladima: decentralizacija (ne) odgovornosti” u organizacije Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS).

Povodom Dana mladih u Sportsko – kulturnom centru u Obrenovcu biće organizovana dodela nagrada Mladgrad 2014. lokalnim samoupravama, omladinskim grupama i pojedincima koji su najviše doprineli unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici i saradnji između mladih i lokalne samouprave.

Generalna skupština UN usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom se prihvata preporuka Svetske Konferencije ministara zaduženih za omladinu i proglasila 12. avgust Međunarodnim danom mladih.

Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice, a u Srbiji se obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

Tokom ovog dana države, institucije, organizacije i aktivisti širom sveta skreću pažnju na pitanja koja utiču na položaj omladine u društvu.

Omladinske organizacije i aktivisti širom sveta obelažavaju ga kulturnim manifestacijama, sportskim takmičenjima, koncertima, radionicama i predavanjima.

Tagovi:Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline