Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 09.10.2019. | objavio Plusonline

0

Dan za dobrotu – Poseta Dečijem odeljenju Opšte bolnice Pirot

Prema programu aktivnosti za Dečiju nedelju danas je Dan za dobrotu. Tradicionalno tog dana predstavnici Gradske uprave Pirot, Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ i Udruženja „Prijetelji dece Pirot“ dolaze u Opštu bolnicu Pirot u posetu deci koja borave na Dečijem odeljenju. Trenutno je mali broj dece na Dečijem odeljenju, ali su se jako obradovala prilikom ove posete.

Pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, Milica Golubović, istakla je da im je zadovoljstvo da popričaju sa decom i požele im brz oporavak. Ona je ovom prilikom izdvojila da Grad Pirot nastoji da ulaže sredstva za dodatno opremanje Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot i najavila predstojeće aktivnosti po tom pitanju.

Milka Colić, direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, kaže da su za ovaj dan deca iz predškolske ustanove pripremila za decu na Dečjem odeljenju prigodne poklone – materijal za rad, pribor, slikovnice i drugo.

Predsednica Udruženja „Prijatelji dece Pirot“, Svetlana Tomić, rekla je da je ovo prilika da se ukaže da su deca ravnopravna i da imaju ista prava, ali i da se ukaže na potrebe dece koja imaju zdravstvene probleme, da im se poboljšaju uslovi lečenja i medicinska nega.

Svetlana Tomić je dodala da je Udruženje „Prijatelji dece Pirot“ u okviru Dečje nedelje opremilo jedan kutak, sobu za decu na hirurgiji sa željom da se u boljem i prilagođenom ambijentu oporavljaju.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline