Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 13.09.2018. | objavio Plusonline

0

Rodoljub Ćirić: Da li će penzioneri biti zaštićeni

Kada su 2015. godine usvojene izmene i dopune Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju sindikati su ukazivali na niz odredbi koje drastično umanjuju prava radnika. Jedna od njih odnosi se na plaćanje “penala” prilikom prevremenog odlaska u penziju. Rodoljub Ćirić,predsednik Samostalnog sindikata Pirotskog okruga, kaže da je Vlada Srbije davala jasan signal da će se penali ukinuti do kraja ove godine, a to je izjavio i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Zoran Djordjević, na proslavi Prvog maja.

Ćirić ističe da je ministar Đorđević nedavno izjavio da od toga nema ništa. Sindikati ipak ostaju i dalje pri tome i traže da nakon navršenih 65 godina starosti penali budu ukinuti.

Ovom prilikom Ćirić je posebno istakao da se menja Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju prema kojem je bilo prevdiđeno da se penzije usklađuju dva puta godišnje, sa rastom potrošačkih cena i BDP-a, a sada Vlada određuje kako će se penzije povećavati. Ćirić naglašava da svako umanjenje mora da se vrati jer je to stečena imovina i pravo, a tek onda može da se govori o povećanju penzija.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline