AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.09.2017. | objavio Plusonline

0

Da li je voda u Pirotu OK, ili neki od nas, samo misle i žele tako!!!

( Nije ) Boldirani kurziv

      Komentar našeg sugradjanina na našem fejsbuku, samo je pojačao želju da uradim, već planirani tekst o trenutnoj situaciji kada je voda u pitanju. Ovaj medij ne bi bio to što jeste i ne bi nailazio na različite komentare, da ne nastoji da “tera do kraja”!   Juče smo , posle vaših brojnih poziva i načina na koji su odgovorna lica odbila da odgovaraju na pitanja novinara,(što im je obaveza po Zakonu o dostupnosti informacija), već poslali odgovor od tri  ipo  rečenice,  odlučili da danas nastavimo istraživanje, kako bi podstakli da ovakvih slika ne bude.

    Predstavnica Zavoda za javno zdravlje i inspektorka za sanitarni nadzor naložile su , da se s javnošću, odnosno s medijima komunicira samo mejlom. Time su direktno ugrozile  rad novinara i onemogućile da  se  postave  neophodna  pitanja. O tome smo u jučerašnjem komentaru pisali.

    Osnovni  problem  je , to bi naš novinar juče pitao,  gde je  uzeto  tih OSAM UZORAKA vode koji su ispravni, da tamo pijemo vodu(!!!) , a gde ona dva neispravna i na koji način ta dva utiču na ovih osam! Mi još nešto  dodajemo: gde se uzorci uzimaju i  na koji način !!!? Čime, šoljom za mleko!!!?? Ili…

       Komunikacija mejlom onemogućila je da naš novinar koji je ,,dreždao,, dva ipo sata ispred kancelarije direktora Vodovoda, pita odgovorne  osobe.

  U želji da ne ostanemo bez odgovora,  danas je naš novinar otišao kod trećeg aktera ove priče, koji je juče  nadglasan u stavu da NEMA IZJAVA, već pismena komunikacija. Dakle, pitanje Zoranu Nikoliću , direktoru JP Vodovod i kanalizacija, bilo je jasno. To pitanje postavili ste nam i vi:

 Gde je voda ispravna, gde je  tih osam mesta gde su uzorci u redu, a gde ova dva!

     Zoran Nikolić je  odgovorio samo na to pitanje, jer je rekao da je prihvatio dogovor da se o detaljima ove ,,tragikomedije,, ne govori.  Dakle, evo odgovora. Zoran Nikolić, direktor  JP Vodovoda i kanalizacije

   Nikolić nam je kasnije dodao, da je Vodovod obezbedio flaširanu vodu za sve vrtiće i škole u gradu!!!

     Moram da priznam da sam stekao utisak da Piroćancima više ništa nije jasno. Negoduju što su toliko novca dali za flaširanu vodu, da moraju da idu na cisternu da toče i da se sve to ,,razvlači,, evo već sedmi dan!!!

   Ovo me podseća kada sam kao dete testijom išao na česmu kod Gimnazije po ciči zimi!!!

    Ostaje da čekamo još neke datume i rezultate i da kao ,,u magli,,  ,,bazamo,, od piljare do cisterne, svesni ili ne da li  činimo pravu stvar.

  * Kako bih sve ovo dopunio konkretnim primerima pozvao sam zvaničnike u Bolnici. Cifre neću navoditi, idu u prilog našoj pretpostavci, ali rečeno  mi  je, citiram ,,da je zabeležen uobičajen priliv pacijenata koji se žale na crevne bolesti,,!  Ovakav izveštaj poslat je i Ministarstvu zdravlja!

  * Na  Prijemnom odeljenju, rekli su da nema povećanog broja pacijenata koji se žale na crevne bolesti.

  * Pozvao sam i  zvaničnike u Domu zdravlja, da ne pominjem imena, rekli su da je stanje uobičajeno.

  * I na kraju čuo sam veoma ljubaznu doktorku u Školskom dispanzeru. Rekla mi je, da ne samo da ih nema u povećanom broju, već je broj takvih ili sličnih pacijenata, manji u odnosu na ranije dane!

        I šta sad ko je “… u društvu”!!!

     I na kraju, vraćam se početku!

    Naš posetilac Portala, verujem i slušalac Radija, zove se Miljan Antić, (ne bi objavili  ovo  da nije ostavio puno ime i prezime), poslao nam je komentar na fejsbuku, koji me iznenadio, verujte mi, iskreno, jer mi  ovo  što je napisao nije palo na pamet!!!  Zaista bi bilo previše da neko zarad ,,fotelje”, može da ,,režira” ovakvu ,,tragikomediju”! Ipak, evo šta je Miljan Antić napisao

  • Spekulišem ali ipak ne mogu da se otmem utisku da iza ove priče stoji konkurs za izbor odn.reizbor direktora javnih preduzeća. Preporuka je nekako došla u pola glasa sa zakašnjenjem. Ako postoje analize koje daju preliminarne rezultate za 48h ali su “jako skupe” kako su izjavili iz ZZJZ, možda bi trebalo razmisliti jesu li skuplje od izdvajanja gradjana za flaširanu vodu ovih dana. Šta je skupo je relativan pojam.

       Eto ovo je naš prilog sveukupnoj situaciji. Iskreno, nadam se da će i “ veliki mediji” u gradu,  pokušati da ,,otvore temu,, i zatraže odgovore.

    Možda će odgovorna lica više voleti da se slikaju na tv! Nije prvi put!

      Dragi Piroćanci, posle svega , vi odlučite kako ćete! Čekamo naredne dane, nove rezultate i informaciju koja lebdi u vazudu. Voda je ok, samo nam to još niko nije javio! Ili mi to tako mislimo!

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline