Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 12.03.2018. | objavio Plusonline

0

Da li će ova generacija kadeta Radničkog vratiti poverenje u vrednosti dece koja su rasla godinama na poslednjem terenu kraj pruge! Zaboravljena i skoro odbačena!!

 Kadetska liga FS RIS

 16.kolo

Pirot: Radnički – Lider MGM Leskovac    5:0  ( 2: 0)

Pomoćni teren Gradskog stadiona  

Sudije: Martin Marinkov, Jovan Velev i Lazar Ćirić svi iz Pirota

Radnički: Jovanović, Cvetković, Adamović, V. Krstić, P.Krstić, Cvetkov, Filipović, Raković, Vasić, Petrović i Ćirić.

Igrali su još: Kočić, Antić, Mančić, Tošić, Stojanov  i Nikolić

Strelci: Vasić tri , Petrović i Stojanov po jedan

    Nije neka posebna praksa da pišemo kompletne izvešaje sa utakmica mladjih kategorija Radničkog, osim podmlatka! Ovoga puta odlučili smo se za to, jer je ovaj meč karakterističan po mnogo čemu. Najpre, odigran je o vikendu kada je i podmladak ,,belih,, zabeležio značajnu pobedu u Kragujevcu, tako da je i ova ubedljiva pobeda ekipe Slobodana Djoševa, na konkretan način potvrdila da se, ipak, nešto menja u odnosu prema mladim selekcijama u Klubu.

   Slobodan Djošev je na ovoj utakmici, kao retko kada, mogao da ima na raspolaganju sve igrače  koji imaju pravo da igraju za kadetski tim, nedostaje prvotimac Miodrag Kamenović, koji generacijski pripada ovoj deci, ali treba reći da su iz podmlatka ,,dati,, kadetskoj ekipi Novak Petrović i Veljko Filipović koji su inače do sada sedeli na klupi na utakmicama podmlatka ,,belih,,

 Ovaj tim čiji su igrači ponikli kao petlići i pioniri pod rukom Dragana Cvetkovića i Slobodana Djoševa je ,,pirotski proizvod,, koji je poslednjih godina bio zanemaren. Momci nemaju svoje trenerke, nešto malo opreme i lopti, treniraju na blatnjavom četvrtom terenu i zbog škole, idu u različitim smenama, vidjaju se zajedno subotom na treningu kada se nedeljom igra utakmica. Mogućnosti Slobodana Djoševa, koji nema magični štap, da uigra ovu talentovanu decu, na ovakav način su male. A većina ovih igrača ima vrednosti da već u podmlatku , ako ne i do kraja ove sezone, pokaže svoj raslošni talenat.

  Naš tim je pregazio leskovčane, nadigrao ih u svim detaljima fudbalske igre i propustio priliku da čak dvocifrenom razlikom završi meč.

   Posle utakmice razgovarali smo sa Slobodanom Djoševom. Njegova, kao i naša životna želja, ako želimo da se u Pirotu stvaraju prvotimci, primer Kamenovića, onda u Radničkom moraju da o mladjima razmišljaju i brinu, koliko i o prvom timu. Da se ne ponavljaju detalji koji nisu dostojni ovog Fudbalskog kluba.

   Dakle, ukoliko se postave improvizovani reflektori, na jednom od pomoćnih terena, koji će obezbediti radnu atmosferu, kao recimo na mini pič terenima, onda bi Djošev, Dragan Cvetković, mogli sa decom da rade kada završe časove u popodnevnoj smeni i budu svi zajedno. Za napredovanje, za ostvarenje ciljeva, reflektori i možda teren sa veštačkom travom. Poligon su gde će se ,,praviti,, pravi fudbaleri za prvi tim.

  O ostalim detaljima i o tome ko je i kako i zašto bez naknade do sada pustao fudbalere da odlaze iz Pirota neka analiziraju u Klubu, ali sigurno i tamo odakle novac dolazi.

  Želimo da verujemo da je protekli vikend poslao signal na više strana. Radnički neće živeti samo danas. Dosadašnja praksa uništila je korene ovog Kluba!

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline