AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 14.03.2017. | objavio Plusonline

0

Bravo za pirotske maturante! Lekcija iz humanosti! ,,Budi i ti nečiji heroj”! Direktor Tehničke škole Aca Božić danas objavio: osoblje i učenici uplatili 58.000 dinara za lečenje male Mile!!!

Maturanti pirotske Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole, ukupno 400  učenika , pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi pomogli pirotskim mališanima obolelim od teških bolesti. Oni će novac za kupovinu maturskih odela dati u humanitarne svrhe, a umesto odela, na maturu će ići u majicama sa natpisom „Budi i ti nečiji heroj“, što je i moto ove humanitarne akcije. Organizaciju humanitarne akcije pomaže i Humanitarna organizacija „Dobre vile“.

Akciju su pokrenuli maturanti Gimnazije i Tehničke škole, pridružili su se i učenici Ekonomske škole. 

  Oćekuje se da će se maturanti i iz ostalih srednjih škola pridružiti akciji kako bi se  poslala poruka i lep primer iz našeg grada. Prikupljeni novac biće namenjen za lečenje dvoje  mališana. Pomoć je, između ostalih, namenjena i Mili Panić, devojčici koja  je na lečenju u Turskoj.

Učenici Gimnazije u Pirotu, maturanti, odlučili su da za matursko veče ne kupuju novu garderobu, već da novac koji su za to namenili sakupe i namene socijalno ugroženim ili bolesnim osobama.  Ovo je praksa koju sadašnja generacija maturanata nastavlja poučena primerom učenika predhodnih generacija.

Predsednik Djačkog parlamenta, Luka Stojadinović, kaže da je ideja maturanata odlična i da je Parlament u potpunosti podržava.

Maturant Ena Mitrović je očigledno zadovoljna što na ovakav način mogu da pruže pomoć onim kojima je potrebna. Nada se da će njihov primer slediti i ostali učenici osnovnih i srednjih škola

   Dok smo uredjivali priloge na Portalu stigla nam je informacija iz Tehničke škole koju je poslao direktor Aca Božić

  1. Danas je Mili Panić uplaćena pomoć od 58.000 dinara. Sredstva su prikupili zaposleni i učenici Tehničke škole (bez maturanata)
  2. Maturanti vode posebnu akciju prikupljanje pomoći u sklopu odlaska na Matursko veče u majicama.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline