Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 02.09.2019. | objavio Plusonline

0

Bratislav Zlatkov: Kulturno nasledje, prirodni potencijali i lokalna gastronomija privlače sve veći broj turista

Deo turističke ponude Pirota i okoline predstavljaju kulturni događaji kao i manifestacioni turizam kao vid ponude u kome je sadržaj manifestacija sam po sebi turistička vrednost. Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije, kaže da bogata tradicija, brendovi, kao i manifestacije različitog tipa doprinose poboljšanju turističke ponude. Pirot ima bogato kulturno nasledje, izuzetne prirodne potencijale i lokalnu gastronomiju što čini jedan kompletan paket usluga svakom gostu koji odluči da provede deo odmora u našem gradu ili okolini. 

  • Tokom leta imali smo nekoliko značajnih manifestacija, od onih koje se održavaju godinama unazad do potpuno novih manifestacija koje će biti uvrštene u kalendar dogadjaja. Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste Festival sira koji će se održati 21. septembra u Gradiću Kale i nedeljeu dana nakon toga manifestacija Darovi netaknute prirode u selu Dojkinci, kaže Zlatkov. 

Planinarski dom Dojkinci jeste prva destinacija u prethodnih par godina, ali tu su i druga sela Temska, Dojinci, Slavinja, kaže Zlatkov. 

  • Imali smo manji broj noćenja ove godine u selima koja gravitiraju oko Zavojskog jezera, ali smo u principu zadovoljni. Povećava se broj smeštajnih kapaciteta, konstantno imamo zahteve za novim kategorizacijama. Takodje Pirot, što je veoma interesantno, nema kategoriju turističkog mesta, odnosno postoje 4 kategorije i Pirot se trenutno nalazi u 4. kategoriji – Nekategorisana turističa mesta. Sva neophodna dokumentacija je pripremljena, očekujemo dolazak komisije tokom ovog meseca čime će se stvoriti uslovi da Pirot dobije kategoriju 3. 

U skladu sa Planom i programom rada TO Pirot, ovih dana iz štampe su izašli novi flajeri i brošure kao još jedan vid promocije svih naših potencijala. 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline