Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 05.02.2018. | objavio Plusonline

0

Božićna škola sportova treći dan – Škole malog fudbala, tenisa, atletike i ritmičke gimnastike

Za Školicu malog fudbala i ove godine vlada veliko interesovanje. Treninzi u Balon hali, oko stotinu mališana, odvijaju se u dve grupe. Sa njima rade četiri trenera i uglavnom se radi na savladavanju početnih koraka u fudbalu.

Jedan od trenera, Milan Tošić, je prezadovoljan odnosom dece prema radu, a pogotovo što je odziv i ove godine veoma dobar.

Zabeležili smo i utiske trojice mališana možda, zašto da ne, budućih dobrih fudbalera i sportista.

U velikoj sali Hale Kej od 11 do 13 časova na programu Božićne škole je Škola tenisa koju realizuje Teniski klub Pirot. Po broju polaznika moglo bi se reći da i za ovaj program vlada veliko interesovanje.

Trener Dragan Filipović kaže da imaju oko 60 polaznika sa kojima rade u dve grupe. Ovih dana deca imaju priliku da savladaju osnovne pokrete u tenisu.

Pitali smo i decu zbog čega su se opredelila za ovaj sport i hoće li ostati u Klubu i posle Božićne škole.

Posle tenisa u Hali Kej istovremeno se održava čas ritmičke gimnastike i atletike.

Na ritmičkoj gimnastici je oko 20 polaznika.

Aneta Filipović, koja vodi Školu ritmičke gimnastike, ističe da se deca tokom Božićne škole uče najosnovnijim elementima sa i bez rekvizita.

Deci se ova disciplina jako dopada, posebno elementi sa rekvizitima.

Kada je u pitanju atletika ove godine se ovom programu priključilo 30 polaznika.

Prema rečima trenera Stefana Ćirića deci se najviše dopada skakanje, po uzoru na našu Ivanu Španović.

Ćirić kaže da na treninzima deca savladavaju početne stvari, tehnike disanja, skakanja i hodanja. Na osnovu prethodnih iskustava očekuju desetak polaznika koji će ostati da treniraju i po završetku Božićne škole.

Među polaznicima ima i onih koji već izvesno vreme treniraju atletiku. Njima, ali i novim članovima atletika je vrlo primamljiva i žele da nastave da treniraju i ubuduće.

Tagovi: , , , , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline