AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 08.08.2016. | objavio Plusonline

0

Bilo je baš lepo! Prvoligaški! Debitovala kao superligaški sudija Ana Minić, srpski ,,ženski Mažić,,! Pati i Šilja davali golove! Igralo se koliko je trebalo! Rukovodstvo treniralo ,,prvoligašku strogoću,,!

Radnički – Radnički Svilajnac 3-0 (2-0)

Radnički: Bulajić, Davidović,  B. Mančić , Ožegović , Nikolic , Tolić,  Petrov ( N. Mančić) , Ristov (Vasić) , Milić Spasić,  S. Stojanović (Djurić).

Rezerve: Kostić, N. Mancic, Djurić  i M.Mancic, Vasic , Marković

Strelci: Miloš M. Spasić u 16. i 64. minutu, Stefan Stojanović u 21.

Lepo! Mi koji pamtimo ranija vremena, osećali smo se baš tako! Prvoligaški! Čekali smo i dočekali da pirotski prvoligaš odigra zvaničnu utakmicu. Protivnik imenjak iz Svilajnca koji je danas bio samo sparing partner, bez prilike i mogućnosti da ,,uznemiri,, Bulajića.

Zaista je sve imalo drugu boju. Nešto su doprineli ljudi iz rukvodstva nekim metodama koje su delovale kao ,, treniranje strogoće,, pre, za vreme, a posebno posle utakmice, valjda želeći da provere sebe koliko znaju kako to izgleda na pravim prvoligaškim utakmicama.

Ali dobro, naučiće.

  Bilo je danas na Stadionu kraj Nišave prijatnijih detalja. Marjan Živković je izveo jednu moguću kombinaciju tima,  prisiljen zbog povreda, bolesti, ili, kako je to ,,stručno,,  jedan Portal napisao ,,birokratskih,,  razloga!!! Nisu birokratski, već su to surova pravila, da igrač stiče pravo kada bude ,,čitan,, u Fudbalu!

  Radnički je danas delovao ubedljivo u oba poluvremena! Igralo se lagano, bez većeg opterećenja.  Cilj jasan, pobediti, a sačuvati igrače i plasirati se u finale. I nastaviti ovoletošnju seriju pobeda!!!

  Ovaj meč imao je i jedan trenutak koji će ONA, pamtiti. Sudija Ana Minić!  Palo mi je na um, da je  to  ,,ženski Mažić,,! Tako se i ponašala!  Danas je debitovala kao sudija Super lige, ili, najbolji ženski sudija u Srbiji. Dva kršna momka, takodje, sudije koje će stići daleko, Jovan Grujić i Miloje Milićević su kao pravi kavaljeri zdušno pomagali mladoj dami. Delegat Miroslav Milivojević, popularni ,,Drvce,,  elegantan, doteran, pojavom je pokazao da poštuje novog prvoligaša! Sva čast toj četvorci!

  I to je, takodje, danas spadalo u ono lepo!

  Marjan Živković je imao složenu situaciju što se tima tiče. Jovanović, Perišić i Čolović nemaju pravo, kapiten  Marko Mančić i Darko Vasić bili su pod temperaturom, Stefan Marković, vema važan igrač za Radnički,  je ,,rovit,, Baki Pešić, povredjen takodje, samo trenira.

Potvrdjena je i danas naša teza, da svaka kombinacija Radničkog koja izadje na teren igra dobro tu istu –  ,,Marjanovu igru,, i to je kvalitet više za ono što predstoji već u subotu u Jagodini.

I tako, Radnički je ušao u finale. Pati Spasić postigao je dva gola i pokazao da s pravom traži mesto u timu, a Šilja Stojanović, ,,pirotski mister gol,, pogotkom, samo potvrdio da ,,beli,, imaju rasnog strelca.

    Danas jedino ,,prvoligaški,, nije bilo novinarima. Ovi ozbiljni, zanatlije koje decenijama rade i  koji su  naravno došli na početak meča, pisali su po običaju na kolenima, a vaš novinar, bez svog radnog mesta menjao pozicije kako bi ublažio čudno raspoloženje zbog bačene reporterske kabine. Da budem jasan ima i onih koji dolaze 15 minuta pre kraja ruku pod ruku s kamermanima!!!

   Na kraju, kada su nam dozvoljene izjave posle meča na atletskoj stazi, prethodio je driljiv doček čelnika Kluba sa pojedinim novinar(kama)ima, što je ipak, pokazalo i baš nas demantovalo, da u Radničkom, ipak, brinu za medije. Pa makar za neke.  

 Ali sve će to prekriti mečevi za bodove, kada će biti, ipak, važno šta će  to novinarske zanatlije poslati Srbiji i napraviti neophodnu atmosferu, za razliku od ,,pionira,, kojima će od svega biti jasan samo rezultat. Pobedio je onaj ko je dao više golova. Dovoljno znanja za jedan izveštaj!!!!! Bez obzira što su u ,,skutima,, gore pomenutih…   Onda kada bude ,,vruće,, i  Radnički krene ,,silno,, kroz Prvu ligu. Tada ovi što rade ,,na kolenima,, ponovo biti itekako potrebni!!!

 Ali, ajde,  pustimo to! Baš i nije tako bitno! Važna je  ljubav i Prva liga, zar ne!!! A to će fudbaleri Radničkog i Marjan imati od nas! Zdušno, stručno i iskreno!!! Slikovnice ne dovode gledaoce na Stadion!!!

Tagovi:



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline