Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 31.07.2019. | objavio Plusonline

0

Bez naslova! Sve nam (ni)je jasno!!! Lepo, ali i ono drugo!

    Prva pretprvoligaška nedelja. Markov plan se ispunjava. Posle Vranja, pauza u ponedeljak, a potom, ulazi se u ritam utakmica za bodove. Juče se radilo lagano. Starteri prvi deo treninga bez lopte,  ostali, imali su puni ritam. Danas već počinje poznati program uoči utakmica za bodove. U četvrtak će se raditi na glavnom terenu.

   Još uvek nije sigurno da li će se putovati dan ranije, ili na dan utakmice s dnevnim odmorom. Kragujevac, ipak nije tako daleko!

…………………………………………………………

    Sticajem nekih privatnih okolnosti, (svakog 2. avgusta na Ilindan sam u varošici kod Pranjana, podno Ravne Gore, kod bliske rodbine) iskoristiću da “skoknem” u Kragujevac  na utakmici Radnički 1923 – Radnički Pirot.

   Znajući da  se radi o dobro organizovanom, profesionalčnom Klubu postupio sam –  profesionalno !

Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>
Mon, 29 Jul, 12:10 (2 days ago)
to sekretar

  FK Radnički 1923 Kragujevac

    Sekretar kluba Darko Bradonjić 

    Poštovani,

    Obraćam se Vama  zahtevom da odobrite akreditaciju za utakmicu Radnički 1923 – Radnički Pirot, koja se igra u Kragujevcu, u okviru prvog kola Prve lige, u subotu, 3. avgusta.

    Radnički Kragujevac znam iz vremena Save Paunovića, Godjevca, Tatovića, Martinovića… Izuzetno poštujem vaš Klub i želim vam, da u ovoj sezoni penali ne budu fatalni i da se vratite u Super ligu

   Srdačan pozdrav 

Ani press doo Pirot

 Naxi Plus radio

 Portal Pirot Plus online 

 Nenad Paunović 

…………………………………………………….  

    Već sutradan izjutra, javio se izuzetno predusretljivi  Darko Bradonjić, sekretar Kluba da me pozdravi i obavesti da sam dobrodošao, da mogu ranije da dodjem u prostorije Kluba, da ću biti na spisku novinara koji su dobili akreditacije i da se javim predstavniku Kluba na službenom ulazu. Pričali smo dugo i o pirotskom Radničkom. Zna dosta o našem Klubu, fudbalerima, trenerima… Rekao mi je još neke detalje kada je saradnja sa novinarima u pitanju, što mi je zaista bilo drago. Skrenuo mi je pažnju na Portal koji imaju, što sam sa zadovoljstvom “prelistao”!

 Toliko o fudbalskom pogonu Radničkog. Druge informacije iz pirotskog kluba ne postoje. Ne verujem, da su baš svi na odmoru!!! Prvenstvo počinje !

Najavu  pred subotnji meč  i razgovor sa Markom Vidojevićem, objaviću u četvrtak.

Skrećem pažnju! Na našem Portalu možete da pratite izveštaje  iz Kragujevca “Iz minuta u minut”

…………………………………………………….

     U demokratskom društvu, živimo  to vreme, mada često ima “iskakanja” mediji treba da deluju istraživački, korektivno, da skreću pažnju na sve ono što je dobro, ali i na detalje koje treba menjati.

    Sledeći te postulate, pokušavamo zaista da dobronamerno, ali na jedini mogući – istinit način, da skrećemo pažnju kako bi nam u ovom gradu bilo što bolje, što prijatnije.

    Mesec dana  i više  skrećemo pažnju da pored fudbalskog dela Kluba i ostali segmenti, treba da razmišljaju i rade PRVOLIGAŠKI  kako bi  se spremno dočekalo veoma kvalitetno i medijski izuzetno praćeno prvenstvo.

    To da Gradski stadion , osim travnatog dela i tribina, tamo gde sedišta nisu polomljena, sve ostalo nije na potrebnom nivou.

    Birokratija, ili nije reagovala, ili je to činila presporo.  Dvočlana komisija iz Beograda stigla je u Pirot i završila svoj deo posla. Iako je birokratija sama sebe hvalila na jednom portalu da je sve bolje nego u mnogim superligaškim gradovima, to ipak nije tako.  Da li će do iduće nedelje biti uradjeno videćemo.  Saznali smo da je na spisku naloženih aktivnosti preko 15 stavki koje treba uraditi. Ko će i kada će, videćemo. Ono što znam sigurno da će Boban Tolić i Komunalac i Neša Djordjević i Sportski centar  preduzimati radnje. Što se Kluba tiče, ne radi se samo o nečemu što hitno treba  raditi, već i o nekim investicijama koje će morati da se rešavaju!

    Juče popodne bio sam na Stadionu. Da  pratim trening, da prošetam, ali i da prodjem i vidim da li se nešto pomera. Takvu obavezu imam prema onim demokratskim načelima novinarstva, kako bi prema vama bio pravedan.

    Znao sam da je Komunalac krenuo u “napad”, ko bi drugi i da je počelo da se radi.

   Evo gde i evo šta. Uz ono ranije da je uredjivana “živa ograda”

 

  Malo dalje, sve po starom.

Boban Tolić, direktor Komunalca, rekao mi je da će “postupiti” po spisku primedbi koje je Komisija ostavila!

……………………………………………………

     Pomešanog raspoloženja krenuo sam sa Stadiona.  Na treningu mi je zaista bilo prijatno. Marko, Ćira i njihovi fudbaleri rade kvalitetno i vredno!

Ono ostalo što sam video, bilo je “crno – belo”.

Na izlasku sa Stadiona, tamo u “kavezu” bilo je PRELEPO!!! 

Miloš Nikolić, trener najmladjih u Radničkom, okupio je dečicu, rekao bih da su tu od 4-5 do 7 godina .

Mame, tate, deke, uživaju, bodre svoje, raduju se. Znam, život me učio, da je predivno, da decu odmalena treba  odvesti “u sport”.

Nema lepšeg, kada se kući vrate nasmejani, zajapureni, ogladneli, sve čekajući popodne kada će ponovo na trening.

Bravo !!

Baš lepo! 

      Gradski stadion, kao i ostali tereni u gradu , ustvari postoje upravo zbog toga. Da se tamo kada odete osećate životno pobednilčki, da vam je svaki trenutak uživanje , da sve bude uredno, čisto, onako kako će prijati svima koji će tamo doći po zdravlje i raspoloženje !  Za one koje gledate i navijate za njih, ali i za vas koje  je tamo ljubav prema sportu i Pirotu odvela !

     Da li smo se razumeli!?

P.S. Pripremamo iznenadjenje iz Kragujevca!!!

  

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline