Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Babušnica

Objavljeno 04.02.2015. | objavio Plusonline

0

Babušnicu ove godine očekuju značajni infrastrukturni radovi

Lokalna samouprava je u Budžetu za 2015. godinu izdvojila značajna sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata, izjavio je predsednik Skupštine opštine Babušnica Dejan Lazarević.

–         Realizacija projekta na uređenju centra u Babušnici, ako vremenski uslovi dozvole, počeće za desetak dana, a vrednost radova je 22  miliona dinara. Na tenderu je izabran izvođač “Tončev gradnja” iz Surdulice,  sa najnižom ponudom od 16  miliona. U planu je nastavak uredjenja prostora Starog igrališta. Za ove namene izdvojeno je oko 40 miliona dinara. Očekuje nas i asfaltiranje Karadjordjeve ulice i nekih manjih ulica,  napominje Lazarević.

Iz budžetskog Fonda za energetsku efikasnost, za koji je u 2014. izdvojeno 300 miliona dinara, opština Babušnica dobila je oko 12 miliona dinara za sanaciju fasade na zgradi Opštine i zamenu stolarije.   Procedura će uskoro početi, biće sprovedena javna nabavka, kaže Lazarević.

Na sednici Opštinskog veća koja je održana juče u Babušnici usvojen je predlog zaključka o raspodeli sredstava sportskim klubovima i organizacijama iz opštine Babušnica. Ove godine, iz budžeta za sportske klubove u ovoj opštini izdvojeno je oko 9 miliona i 100 hiljada dinara.
Za Fudbalski klub “Lužnica“ ove godine izdvojeno je najviše novca, i to nešto više od pet miliona. Očekujemo da se ove sezone Lužnica plasira u viši rang takmičenja, istakao je Lazarević.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline