AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.12.2018. | objavio Plusonline

0

Asfaltiran most u Gradašnici, u toku izrada projekta za uređenje kružnog puta u selu

U selu Gradašnica danas je asfaltiran most. Radove su obišli Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika, Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje gradskog građevinskog zemljišta i Dejan Ranđelović, član Gradskog veća za saobraćaj i infrastrukturu.

Pomoćnik gradonačelnika, Bojan Ranđelović, ističe da nastoje da srede infrastrukturu u selima i da je prošlogodišnjim planom predviđeno asfaltiranje kružnog puta u selu Gradašnica, tako da će meštani ovog sela dobiti značajno bolje uslove za život.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kaže da su problemi u ovom selu odavno poznati. Zbog toga je planom kapitalnih investicija definisano da se ove godine izradi projektna dokumentacija za asfaltiranje celog kružnog puta u selu Gradašnica i put prema Dag banjici. Projekat je u završnoj fazi izrade. Svilarov očekuje da sledeće godine projekat bude spreman za realizaciju.

Radove na asfaltiranju mosta izvodi firma Trejs, vrednost je 250.000 dinara i biće pod asfaltom oko 130 kvadrata.

Dejan Ranđelović, član Gradskog veća za saobraćaj i infrastrukturu, rekao je da su ovi radovi bitni lokalnom stanovništvu i da pokazuju da saradnja Mesne zajednice Gradašnica i Gradske uprave doprinosi daljem napretku sela i investicijama.

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Gradašnica, Zorana Zlatkovića,  ovi radovi mnogo znače meštanima. On je dodao da se zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom radi i projekat za asfaltiranje kružnog puta, kao i da pokušavaju da što više urade za meštane sela.

Inače, ljudima u selu Gradašnica najveći problem predstavljaju infrastruktura i vodosnabdevanje, rekao je Zlatković.

Selo Gradašnica ima oko 800 stanovnika.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline