AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.10.2017. | objavio Plusonline

0

Arhivska gradja i biblioteka IO“Prvi maj“ Pirot u sigurnim rukama. Da se ne zaboravi -„Kako mama kaže“

Posao od neprocenjivog značaja završili su radnici Istorijskog arhiva u Pirotu. Radilo se neprestano oko četrdesetak sati, preuzimana je arhivska gradja iz, nekada najpoznatije tekstilne fabrike u Jugoslaviji, pirotskog Prvog maja. Da sve to ne bi otišlo kao papir za reciklažu potrudili su se stručnjaci Arhiva u Pirotu. Prikupljena je brojna dokumentacija, akta, ugovori, zapisnici, fotografije i još mnogo toga, a poseban značaj je i u tome što ogroman fundus knjiga iz Prvomajske biblioteke neće više čamiti u vlažnim i memljivim prostorijama, već će biti na raspolaganju Piroćancima.

Industrija odeće „Prvi maj“ je u srcima svih Piroćanaca, kaže direktorka Arhiva, Ivana Kostadinović. Otuda i značaj ovog posla da Preduzeće, kojeg više praktično nema, živi na jedan drugačiji način.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline