Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 02.12.2019. | objavio Plusonline

0

Ana Brnabić najavila ukidanje zabrane zapošljavanja od 2020.

Na nedavnoj sednici Skupštine Srbije, predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će Vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.  Uz napomenu da će se način zapošljavanja kontrolisati .

–    Zadržaćemo Komisiju za zapošljavnje, jer moramo da imamo sistem kontrole, pa svakako i kroz Centralni reigistar obaveznika socijalnog osiguranja, ali i kroz vladinu komisiju kako ne bi došlo ponovo do prekomernog zapošljavanja”, rekla je premijerka u Skupštini Srbije.

 Poslanici su posebno istakli  posebno  da  kvalitet u školstvu i nekim javnim preduzećima i lokalim samoupravama,  trpi zbog toga.

     Ana Brnabić  je rekla da Vlada nikada nije bila protiv toga da se zaposle ljudi gde postoji nedostatak kadrova.

    Brnabićeva je navela da je u sektoru zdravstva samo prošle godine zaposleno 4.000 ljudi, a ove godine još više.

–    Nismo dozvoljavali zapošljavanje dodatne administracije, osim u vanrednim okolnostima, isto tako i u školstvu, dodala je premijerka.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline